UUTISET

Työllisyyden palvelutorit 

Työllisyyden palvelutori Helsinki

Suosi etäpalveluita! Henkilökohtaista neuvontaa saa Pasilan toimipisteestä, mutta sitä annetaan edelleen myös etänä työnhakuun ja kouluttautumiseen liittyvissä asioissa (Ei viranomaispalvelua). Yhteystiedot löydät täältä. Työllisyyden palvelutorin tapahtumat järjestetään vielä toistaiseksi vain netissä. Työpaikkoihin on kuitenkin mahdollisuus tulla valituksi puhelinhaastattelun kautta. Katso lisätietoja tapahtumat Helsinki sivuilta tapahtumakalenterista. 

Helsingin palvelutorin Pasilan toimipisteessä henkilömäärän maksimi on 20. Katso asiointiohjeet täältä.
Palvelua saatavilla myös etänä. Katso yhteystiedot täältä.

Työllisyyden palvelutorit Espoo ja Vantaa – Katso Espoon ja Vantaan palvelut täältä:

 

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta ja sen vaikutuksista  saat Hesingin kaupungin sivuilta. 

Koronaviruksesta lisätietoja saat Helsingin kaupungin koronavirusneuvonnasta ma-pe klo 7-20 numerosta 09 310 10024 ja valtakunnallisesta koronavirusneuvonnasta numerosta 0295 535 535. Monikielistä materiaalia koronaviruksesta löydät täältä ja videot eri kielellä koronasta täältäOmaolossa pystyt tekemään koronavirus –oirearvion itse tästä.

TE-toimisto: TE-toimiston Oma asiointi –palvelussa voit ilmoittaa muutoksista tilanteessasi ja jättää yhteydenottopyynnön omalle asiantuntijallesi. TE-toimiston valtakunnallinen puhelinpalvelu neuvoo ma-pe klo 9-16.15 numerossa 0295 025 500. Puhelinpalvelussa on myös erilliset linjat esim. työttömyysturvakysymyksille tai koulutusneuvonnalle!  

 

Kela: Voit lähettää Kelalle viestejä ja hoitaa omia asioitasi verkkopalvelussa. Kela tarjoaa myös Kysy Kelasta –palstan verkossa, kattavan puhelinpalvelun ja mahdollisuuden varata soittoaika.  Lisätietoa koronatilanteen vaikutuksista Kelan tukiin.

 

Sosiaalineuvonta: Sosiaalineuvontaa saat verkosta chatin kautta ja puhelimitse ma-pe klo 12-15 numerosta 09 3104 4400. Toimeentulotukiasioissa saat neuvontaa Kelan lisäksi myös Helsingin kaupungin neuvonnasta numerosta 09 3105 6257 (suomeksi) ja 09 3104 4967 (ruotsiksi) ma-pe klo 9-12. 

 

Ohjaamo Helsinki: Ohjaamo on neuvontapiste kaikille 15–29-vuotiaille. Ohjaamo vastaa kysymyksiin, auttaa elämässä eteenpäin ja neuvoo viranomaisasioissa. Ohjaamon neuvontapiste avataan taas 2.6.2020. Ohjaamo palvelee myös puhelimitse, sähköpostitse ja Discordissa! Katso lisätietoja täältä. 

 

Maahan muuttaneiden kysymykset: Oleskelulupiin ja muihin maahan muuttaneiden kysymyksiin erikoistuneen Kurvi-toiminnon palvelut ovat myös tauolla Ohjaamosta ja Itäkeskuksen kirjastosta.

Tietoa löydät mm. MaahanmuuttovirastonInfoFinlandin sekä Kotoutumisen tukena -sivuilta. Saat tarvittaessa neuvontaa myös puhelimitse ja sähköpostitse! 

Asumiskysymykset: Asumisneuvontaa saat sähköpostitse ja chatin kautta ma-pe klo 9–14.30 Helsingin kaupungin asumisneuvonnasta. Myös mm. Kuluttajaliiton asumisneuvonta palvelee puhelimitse. Jos olet hakemassa asuntoa, käytä hyväksesi asunnonhaun oppaita ja linkkejä Ohjaamon sivuilta! 

 

Ongelmia työpaikalla?: Jos sinulla on kysyttävää työsuhteesi ehdoista tai epäilet, että työpaikkasi asiat eivät ole kunnossa, voit ottaa yhteyttä työsuojeluun tai omaan ammattiliittoosi. Työsuojelun puhelinneuvonta numerossa 0295 016 620 ma-pe klo 9-15. 

 

Raha-asiat: Jos oma taloustilanne tai mahdolliset velat mietityttävät, saat apua Takuusäätiön Puhu rahasta –chatista tai velkalinjalta ma-pe klo 10-14 numerossa 0800 98009. Talous- ja velkaneuvontaa saat myös oikeusaputoimistoista. Helsingin oikeusaputoimistolla on tarjolla myös chat-palvelu ma-pe klo 10-12. 

 

Yksinäisyys ja mielen hyvinvointi: Jos tarvitset jonkun, jolle jutella, Sekasin-chat tarjoaa keskusteluapua verkkochatissa arkisin klo 9-24 ja viikonloppuisin: 15-24. Kriisitilanteissa voit soittaa Mielenterveys ry:n kriisipuhelimeen 24/7 numerossa 09 2525 0111 (suomeksi), 09 2525 0112 (ruotsiksi, rajoitetut palveluajat) ja 09 2525 0113 (englanniksi ja arabiaksi, rajoitetut palveluajat). Kohtauksen Salakahvila Onlinessa Discordissa pääset juttelemaan, pelaamaan pelejä ja hengailemaan rennosti.